Stretching

Stretching används för att normalisera muskellängder och därmed bryta spännings- och smärttillstånd i muskler. Genom att nå avslappning samt ökad rörlighet i en muskel kan vi också uppnå balans mellan höger och vänster kroppshalva samt mellan fram- och baksida av kroppen, något som är mycket viktigt både för att återställa funktionen samt i ett förebyggande och rehabiliterande syfte.

De tekniker som naprapaten använder är noga beprövade och vedertagna som passiv och aktiv PNF (Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering) och INF (Interoceptiv Neuromuskulär Facilitering). Fysiologin bakom dessa tekniker innefattar att utnyttja senspolarnas och muskelspolarnas funktioner för att på bästa möjliga sätt få muskeln att slappna av, vilket ger goda möjligheter att återställa funktion och rörlighet. De olika stretchingteknikerna naprapaten använder sig av ställer även stora krav på specifik kunskap inom anatomi och fysiologi.

För oss är det även grundläggande att lära patienten att själv stretcha sina muskler, vilket är essentiellt både i ett förebyggande och rehabiliterande syfte.

Copyright © Naprapatgruppen 08, 2019