
Naprapati
Vad är naprapati? Vad behandlar naprapaten? Varför ska man gå regelbundet?
Naprapaten som är specialist på problem från skelett och muskler undersöker, diagnostiserar och behandlar därefter med en mängd tekniker: manipulation, mobilisering, artikulering (ledbehandlingar), massage, stretching, triggerpunktsbehandling (muskel och mjukdelsbehandlingar) stötvågsbehandling osv. De flesta av oss använder även akupunktur.
Varthän en värk eller skada kommer från är komplicerat och människor som lever i en storstadskultur utsätts dagligen för stresspåverkan från många olika håll. Stress kan pressa oss till kompromisser, förlorad känsla av kontroll och smärta. Naprapaten kan här vara till hjälp då vi vet hur stress kan te sig rent fysiskt och vi arbetar dagligen med att hjälpa våra klienter till att nå balans i vardagen.
Vi gör vårt bästa för att mixa det senaste inom forskningen med helhetstänk, beprövad erfarenhet och hederligt sunt förnuft. Vi är mycket, mycket stolta över att ni väljer oss och hoppas kunna förvalta ert förtroende! Vi har ett modernt tänk och ser gärna att ni kommer regelbundet och förebyggande. Det är ju bättre och roligare att leva i en välservad kropp än en rasslig stackare!
Dry needling
Vi använder dry needling (akupunktur i sk triggerpunkter) – allt beroende på symtom och behandlare. Som naprapat får vi enligt lag dock inte behandla annat än problem från det sk muskuloskeletala systemet. Det betyder mao att vi inte behandlar allergier, sjukdomar från inre organ eller hormonella problem. Men – vi behandlar förutom uppenbara saker exempelvis:
-
Muskelsmärta
-
Huvudvärk
-
Ländryggssmärta
-
Akuta ryggskott
-
Nackspärr
-
Karpaltunnelsyndrom
-
Tennis- och golfarmbåge
-
Behinneinflammation
-
Smärta ut i armarna
-
Hälsporre/plantar fasciit
-
Piriformissyndrom
-
Ishias
-
Knäsmärtor
-
Muskelbristningar
-
Skuldersmärta
-
Osv
Skanlab AS
Används vid både akuta ( ryggskott, nackspärr) som vid mer kroniska smärttillstånd, stelhet men ffa vid idrottsskador såsom sträckningar, bristningar, inflammationer. Den omedelbara djupa värmen leder till en ökad blodcirkulation, metabolismen ökar och den kollagena vävnaden blir mer elastisk. Muskeltonusen ( spänningen) minskar genom den djupa värmebehandlingen. Vid stimulering av de tjocka nervfibrerna får man också en ökad nervledningshastighet och patienten får en smärtlindring vilket är av vikt inför rehabilitering. Behandlingstid är allt mellan 3-12 minuter.